NLVF jaarcongres – 25 nov

Lang Leve(n) Logopedie, onder die titel organiseert de NVLF op vrijdag 25 november 2022 het Jaarcongres opnieuw online. Het congres is zoals altijd een plek voor logopedisten om elkaar te ontmoeten en kennis te nemen van de ontwikkelingen in het vakgebied. Net als de twee voorgaande jaren is dit congres geheel online bij te wonen.

 Tijdens het online NVLF Congres op 25 november verzorgt René van Wijk van QuoVadis Nederland samen met Kim Lawther van Smartbox een lezing over Grid 3 en de gridset Super Core, en vertellen ze over de laatste ontwikkelingen binnen de software.

In de lezing gaan René en Kim in op de principes en functionaliteiten van Grid 3 communicatieondersteuning, met de focus op SuperCore voor de jongere doelgroep. Ze vertellen op welke manieren Grid 3 kan worden ingezet en welke grid sets voor welke doelgroepen geschikt zijn. Aan de hand van concrete voorbeelden leggen we uit wat ondersteunde communicatiehulpmiddelen zijn en welke mogelijkheden deze bieden.

Vroeg beginnen met het gebruik van communicatie ondersteunde hulpmiddelen legt een basis voor langdurig gebruik. De woordenschat die binnen Grid 3 wordt gebruikt is gesplitst in twee varianten: kind en tiener/volwassene. De jonge gebruiker kan doorgroeien naar de andere woordenschat, de opgebouwde vocabulaire groeit mee. Leer over het belang van ondersteunde communicatie en maak er kennis mee tijdens het congres.

Wil je bij het congres aanwezig zijn, dan kun je je aanmelden op de website. Mocht het niet mogelijk zijn aanwezig te zijn, bieden we u de mogelijkheid de presentatie van deze lezing aan te vragen door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt de presentatie dan direct in uw inbox. 

Wanneer: Zaterdag 25 november, online

Tijd: 9.00 uur

Website evenement: https://www.nvlf.nl/agenda/nvlf-jaarcongres-2022/

Scroll naar boven