Informatie HouseMate nov 2022

1. Android 13 / Soft-toetsenbord / Automatische aanwijzer

Er is een probleem ontstaan met de huidige Android 13-update.
In deze update introduceerde Google nieuwe beveiligingsmaatregelen die een negatieve invloed hebben op de Automatic Pointer-functie van ClickToPhone. Normaal gesproken, wanneer ClickToPhone detecteert dat het schermtoetsenbord is verborgen door een pop-upvenster (zoals het meldingenpaneel), gaat deze naar de aanwijzermodus, zodat de gebruiker zijn apparaat kan blijven gebruiken. Het resultaat van de Android 13-update is dat ClickToPhone ten onrechte detecteert dat het toetsenbord verborgen is en voortdurend in de aanwijzermodus gaat.

Het probleem is opgelost in de nieuwste app-update door Toegankelijkheid te gebruiken om te detecteren of het toetsenbord verborgen is in plaats van de vorige methode die Instrumentatie gebruikte.

De update vindt u hier op: https://housemate.ie/downloads/

Als bijwerken een probleem is, is een oplossing voor de korte termijn het uitschakelen van de optie Automatische aanwijzer.
U kunt dit doen bij Projectinstellingen->Voorkeuren->Gedrag->Softkeys->AutomaticPointer

2. Play Store-app-updates

Google heeft apps nu beperkt tot het opslaan van bestanden in privémappen en accepteert niet langer updates in de Play Store van apps die bestanden opslaan in de gedeelde SD-map.
We aarzelen om over te schakelen van het gebruik van een gedeelde map naar een privémap vanwege de ondersteuningsproblemen die daaruit voortvloeien. Het probleem is dat de projectbestanden van de gebruiker handmatig van de gedeelde map naar de privémap van ClickToPhone moeten worden verplaatst.

Helaas betekent dit dat we op korte termijn geen updates meer naar de Play Store kunnen pushen en totdat er een oplossing is gevonden, zullen updates alleen op onze website worden gepubliceerd.

Scroll naar boven